Farsang 2017

-

Iskolánk, a Bod Péter Tanítóképző farsangi ünnepségét 2017. február 17-én szerveztük a Vigadó Művelődési Házban. Hagyományos farsangi hangulatot varázsolt körénk tánccal, beköszöntővel a Gyöngyvirág tánccsoport Szováti Mária vezetésével, s a XII.-es szervezők fánkkal örvendeztették meg az egész közönséget.

A szünetekben Kovács Krisztina énekkel, valamint Deák Andrea és Albert Szende egy rövid farsangi jelenettel szórakoztatták a közönséget. 

Az előadásokban 180 diákmaszkos (hat osztály) borította fel, rendezte át „a normális időszak szakrális-világi viszonyait, kapcsolatait és előírásait” (Pozsony Ferenc: Háromszéki népszokások) annak érdekében, hogy megtapasztalja Szabó Magda gondolatait, miszerint „a jelmezbálban az a legjobb, hogy az ember kibújhatik a saját bőréből, hogy más lehet, tökéletesen más, mint aki a valóságban. (...) Hogy az ember néhány óráig azt játszhatja, hogy megváltozott, elvarázsolták, idegen és ismeretlen lett hirtelen.” A bemondó szerepet Bándi Lilla és Barta Noémi, XII. A osztályos tanulók töltötték be.

A tíz perces előadások a világ sokféle nevető arcát villantották elénk. A négytagú zsűri (Len Csaba igazgató úr, Farkas Szidónia tanárnő, Bodor Barbara, XII. B osztályos tanuló, a Diákszövetség volt elnöke, Vargyasi Hunor, XII. B osztályos tanuló, a vezetőségi tanács tagja) az I. díjat a XI. A osztálynak ítélte oda Döntések és választások c. előadásáért (osztályfőnökük Deák Magdolna), a II. díjat a IX. B osztálynak Ki vagyok én? c. előadásáért (osztályfőnökük Tuzson Erika Tünde), mindkét előadás továbbjutott a Kézdivásárhely Önkormányzata által szervezett Legfarsangra, a III. díjban pedig a XI. B osztály részesült Kívánságkas c. előadásáért (osztálfőnökük Zsidó Annamária tanárnő). A többi három előadás dicséretet és egy kosár fánkot kapott.

Köszönjük a Diákszövetségnek a szervezésben játszott szerepét.
Külön köszönetet mondunk Imets Icának, a Bujdosó Vendéglő tulajdonosának, aki az I. helyezést elért osztályt egy finom ebéddel lepte meg.

Video

Képek