Halloween

2012-11-22 - 2012-11-22

 Halloween-nap a  Bod Péter Tanítóképzőben

 

A Halloweent megelőző napokban hatalmas és izgalommal teli készülődések vették kezdetüket iskolánkban. Elhatároztuk, hogy ezen ünnep alkalmából  egy kis színt viszünk  mindennapjainkba. Mi, a diákszövetség tagjai összeültünk és megbeszéltük a teendőket. Majd ezek után mindenki nagy odaadással és izgalommal vágott bele saját feladatának elvégzésébe. Halloweeni girlandfűző versenyt hirdettünk. Minden osztálynak az volt a feladata, hogy minél ötletesebb és rémisztőbb girlandot készítsen, melyekkel később az iskola folyosóit díszítettük fel. Emellett a diákkuckóban hatalmas plakát hirdette a megrendezésre kerülő Halloween-napot, valamint társainkat azzal is biztattuk a beöltözésre, hogy majd tőlünk, a diákszövetség tagjaitól finom cukorkákat szerezhetnek.

Október 31-e reggelén,  Halloween napján néhányan közülünk korábban mentek iskolába, hogy földíszítsék az iskolát, mire a diáksereg megérkezik.  A díszítés nagyon jól sikerült. Iskolánk minden pontján kis fehér szellemek, denevérek, töklámpások, valamint  ,,trick or treat’’ feliratú plakátok hirdették, hogy ez nem egy szokványos iskolai nap. Akinek mégsem voltak elég egyértelműek e jelek, az mesebeli rémisztő alakokkal egy osztályban ülve biztosan rájött arra, hogy ez egy különleges nap. Voltak köztünk boszorkányok, vámpírok, szellemek, csontvázak, ördögök, rémisztő alakok és még sok más figura. A diákszövetség tagjai pedig nem győzték osztogatni cukorkáikat a jelmezbe bújt alakok közt. Akinek pedig nem jutott cukorka, az vásárolhatott süteményt a diákkuckóban. Ugyanitt arcfestés is folyt, minek eredményeként sok hátborzongató fizimiska született. Szinte minden diák valamiféle jelmezt öltött magára és egész nap nagyon jó volt a hangulat az iskolában. A tanárok is nagyon élvezték, hogy ilyen kis szörnyetegek bőrébe bújt diákokat taníthatnak. Szünetekben a folyosók tele voltak fényképeket készítő diákokkal, szóval egy ilyen nap után mindenkinek volt mit kitenni a Facebookra. Nem győztük osztogatni a  dicséreteket egymás közt. Mindenki megtömte magát cukorkával és süteménnyel. A tanítás végén elégedetten ballagtunk haza.

A halloweeni program azonban még nem ért véget ezzel, hiszen ezután következett a legjobb jelmezek díjazása. Három diák kapott díjat. Fodor Réka X.C osztályos tanuló, Bakcsi Angella XI.B osztályos tanuló és Máthé Sanyika, IX.A osztalyos tanuló. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk diáktársainktól a szervezést tekintve és reméljük, hogy ezek után már minden évben szervezésre kerül a halloweeni ijesztgetős nap. (Fodor Réka, X. C)